суботу, 29 липня 2017 р.

Андрій Гарасим "Борги нашого життя"

Заснована в 2008 році видавництвом «Нора-Друк», серія «Морок» нещодавно поповнилася романом журналіста Андрія Гарасима «Борги нашого життя».
Головним героєм роману є молодий чоловік на ім’я Андрій. Після того, як він розпочав працювати піарником в банку, йому порадили познайомитися з іншим боком роботи та попрацювати так званим колектором. Показати героєві реалії «польової роботи» доручили Семену (Сему). Попри те, що Андрієві робота колектора не припала до душі, молоді чоловіки подружилися. Одного разу за доволі незвичних обставин вони познайомилися з Вікою, і попри те, що вона є колишньою співмешканкою одного з боржників, їй не тільки вдалося потоваришувати з хлопцями, але й закохати в себе Сема.
Все змінилося після того, як Андрій з Семом отримали наказ забрати в міліціонерів боржника Антона (Грінспена) та відвезти його в один з офісів для розмови з юристами. Будівля, до якої його привезли, виявилась не презентабельним офісом банку, а приміщенням старої військової частини, а юристи – звичайними бандитами. Зрозумівши, що привезли Антона на розправу, хлопці вирішують врятувати його. Як наслідок, вони залишаються без роботи. Як виявляється, їхні пригоди тільки розпочинаються, і їм доведеться самотужки спробувати протистояти людям, які звикли бути безнаказані.
Головні герої роману – схильні до рефлексій та миттєвої реакції на зовнішні подразники. Вони, звичайні прості люди з натовпу, дозволяють собі не миритися з несправедливістю, яка панує навколо, та повстати. Зважаючи на те, що в цій боротьбі не існує легких шляхів, їм часто доводиться потрапляти в небезпечні ситуації. Попри це, вони прагнуть, нехай і ціною власного життя та здоров’я, змінити усталений стан справ та показати сильним світу цього, що відплата знайде і їх.
Напружений сюжет розгортається динамічно та іноді доволі несподівано. Роман написаний просто, не містить подвійних сенсів, що є звичним для розважального роману, розрахованого на масового читача.
Загалом, Гарасиму вдалося написати доволі якісний пригодницький трилер, з елементами бойовика та мелодрами, в якому зображені сучасні реалії без прикрас. Можна очікувати, що «Борги нашого життя» зацікавлять читача, який полюбляє детективний та пригодницький жанри.

Немає коментарів:

Дописати коментар