пʼятницю, 7 жовтня 2016 р.

МОН ініціює видання електронних підручників

Про це на презентації в Києві першої інтерактивної шкільної бібліотеки сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє Укрінформ.
"Зараз ми при розмові з видавцями вимагаємо від них електронну книгу поряд з паперовою. Завдяки  тому, що ми матимемо електронну книгу, її можна тиражувати в сучасній  шкільній бібліотеці, її також можна буде завантажувати на планшет дитині і не носити величезні портфелі, наповнені важкими підручниками", – сказала Гриневич.
Вимога про електронну версію закладатиметься у контракт із видавництвами. Планується, що електронна версія буде у відкритому доступі. При цьому Міністерство виконуватиме вимогу про забезпечення шкіл підручниками в паперовому варіанті.
МОН також відновило роботу над проектом створення підручників для дітей з обмеженими можливостями, йдеться на сайті відомства.
"Для нас важливо, щоб діти з різними особливими потребами отримували підручник та книжку, які придатні для використання ними, – додала Лілія Гриневич.
Я хочу сказати, що вже впродовж декількох років ми відновили програму друку підручників для дітей з особливими потребами. Наприклад, є діти які мають проблеми з опорно-руховим апаратом і для них дуже важливо користуватися відповідною клавіатурою до комп’ютера, яка придатна – це теж важлива частина інклюзивного освітнього простору".

Немає коментарів:

Дописати коментар