пʼятницю, 10 червня 2016 р.

Родинний клуб "Берегиня"

Найефективнішою організацією родинно-шкільного виховання є створення проекту «Родинний клуб «Берегиня»». Адже клубна форма роботи дає змогу перейти від монологу до діалогу, сприяє створення атмосфери довір’я, поваги.
На першому етапі застосовуємо такі форми роботи:
  • анкетування батьків;
  • відвідування сімей;
  • бесіди з членами сім’ї.
Другий етап – узагальнення отриманої інформації, позитивний досвід сімейного виховання, залучення батьків до навчально-виховного процесу.
Третій етап – проведення заходів, а саме сімейних свят, конкурсів тощо.
Для підвищення ефективності просвітницької, профілактичної та навчальної діяльності в школі вдало використовується тренінг як ефективна форма засвоєння знань, як інструмент формування умінь і навичок, а також пізнання себе і навколишнього світу.
Обов’язковим є також «День родини» у школі. У цей день учителі проводять відкриті уроки для батьків, класні керівники та класоводи – виховні години. Проводячи цей день, ми вирішуємо такі завдання:
  • залучаємо батьків до тісної співпраці зі школою;
  • проводимо профорієнтаційну роботу;
  • інформуємо родини про успіхи й досягнення учнів;
  • виховуємо почуття гордості за свою родину, школу, Україну.
Проведення таких заходів у школі збагачує всіх учасників навчально-виховного процесу, змушує осмислити досягнення учнів у саморозвитку та самореалізації, мотивує до самовдосконалення пізнання світу й самого себе, своїх можливостей у здійсненні життєвих планів, дає можливість привернути увагу громадськості до діяльності школи, стимулює роботу педагогічного колективу, підвищує авторитет навчального закладу на селі.
Всі згадані форми потрібні для активізації педагогічного всеобучу, мета якого - подолати педагогічну та психологічну неграмотність значної частини батьків, сприяти виробленню умінь та навичок сімейного виховання.

Немає коментарів:

Дописати коментар