суботу, 22 квітня 2017 р.

Підсумки тижня в освіті: головні події

Розпочато конкурс науково-технічних розробок. Міністерством освіти оголошенийконкурсний відбір науково-технічних та експериментальних розробок за державним замовленням. Кінцевий термін подання документів – 15 травня.
Фінляндія допоможе Україні з реформою школи. Міністерство освіти і науки планує два пріоритетні напрямки співпраці з фінським урядом в рамках реформи середньої освіти – зміна педагогічної освіти та експертна оцінка нових освітніх стандартів.
Філії опорних шкіл зможуть відкривати дитсадки. Філії опорних шкіл, що мають вільні приміщення, відтепер зможуть виконувати функції не лише початкової школи, а й дитячих садків. Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду.
Завдання ЗНО з англійської мови з коментарями. Освіта.ua пропонує всім, хто готується до тестування, безкоштовний онлайн-сервіс, що містить завдання тестів ЗНО з англійської мови, а також ґрунтовні пояснення провідних фахівців до правильної відповіді кожного з завдань тесту.
Гранти на освіту за кордоном від «Всесвітніх студій». До 15 травня триває прийом заявок на участь у 8-му конкурсному доборі учасників освітньої програми «Всесвітні студії», яка надає можливість українським студентам отримати гранти на навчання в кращих університетах світу.
У Києві розробили порядок обрання директорів шкіл. Київська міська рада підтримала у першому читанні порядок проведення конкурсу керівників навчальних закладів. Пілотний проект визнано успішним на рівні держави, і досвід Києва беруть на озброєння інші міста.
Учителів можуть звільняти за аморальні вчинки. Верховний Суд України надавроз'яснення щодо звільнення педагогів. Зокрема, якщо вчитель своєю поведінкою порушив моральні норми та дискредитував себе як вихователь, він може бути звільнений з роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар