суботу, 16 квітня 2016 р.

Автобіографія

Автобіографія — це опис свого життя. Складається вона довільно. Проте протягом років виробилися певні вимоги до оформлення цього офіційного документа.
Автобіографія подається при оформленні на роботу, при вступі на навчання та в інших випадках. Пишеться вона від руки, на аркуші паперу, іноді на спеціальному бланку. Форма викладу —від першої особи. Прийнято всі відомості подавати в хронологічному порядку.
В автобіографії вказується рік, місяць і число народження; прізвище, ім'я та по батькові батьків, їхня професія; освіта; відомості про трудову діяльність та участь у громадському житті; сімейний стан; склад сім'ї; домашня адреса; дата складання автобіографії; у кінці ставиться підпис. Подаємо зразок автобіографії:


Запам'ятайте: у словах життя, оформлення, навчання, складання пишеться два т за правилом: приголосні д, т, з, с, л, н, ж, ш, ц, ч подовжуються (а на письмі позначаються двома літерами), коли вони стоять після голосного перед я, ю, і, є в усіх відмінках середнього роду II відміни (крім родового множини); прізвище Черненко пишеться за загальними нормами українського правопису; слово Київ відмінюється як іменники II відміни; у назвах газет «Вечірній Київ» і «Молодь України» за правилами українського правопису перше слово пишеться з великої літери, а сама назва береться в лапки; у словосполученні Київська книжкова друкарня наукової книги за правилами українського правопису пишеться з великої літери лише перше слово; слово електронно-обчислювальний пишеться через дефіс за правилом: через дефіс пишуться складні прикметники, утворені з двох або більше прикметникових основ, якщо названі цими основами поняття не підпорядковані одне одному.

Немає коментарів:

Дописати коментар