понеділок, 5 червня 2017 р.

12 порад, як підвищити свою самооцінку







Тут 12 порад, які можуть допомогти підвищити самооцінку:

 Сформуйте список ваших позитивних якостей. Ви чесні? Безкорисливі? Корисні для інших? Креативні? Будьте до себе прихильні і запишіть по меншій мірі 20 своїх позитивних якостей. Як і з попереднім списком важливо переглядати цей список частіше. Багато людей фокусуються на своїх недоліках, підкріплюючи там самим занижену самооцінку, і потім дивуються, чому в їхньому житті все не так добре, як хотілося б. Почніть концентруватися на своїх перевагах, і у вас стане набагато більше шансів для досягнення того, чого ви хочете.




ПОРАДИ БАТЬКАМ

Люблю тебе, незважаючи ні на що.

Я люблю тебе, навіть коли ти злишся на мене.

Я люблю тебе, навіть коли я злюся на тебе.

Я люблю тебе, навіть коли ти далеко від мене. Моя любов завжди з тобою.

Якби я міг вибрати будь-яку дитину на Землі, я б все одно вибрав тебе.

Люблю тебе як до місяця, навколо зірок і назад.

Дякую.

Мені сподобалося сьогодні з тобою бавитися.

Мій улюблений спогад за день, коли ми з тобою щось робили разом.

Про те як ви “голубилися” з ними, коли вони були маленькі.

Історію про те, як ви вибирали їм імена.

Про себе в їхньому віці.

Про те, як зустрілися їхні бабусі та дідусі.

Які ваші улюблені кольори.

Що іноді вам теж складно.

Що коли ви тримаєте їх за руку і стискаєте її 3 рази, це секретний код, який означає – “люблю тебе”.

Який у вас є план.

Чим ви зараз займаєтеся.

Що ваша дитина розповідає про свої іграшки і подумайте, наскільки це для неї важливо.

Питання, в якому ваша дитина дійсно потребує вашої допомоги.

На одну секунду довше, ніж дозволяє ваше терпіння.

Почуття, які стоять за словами вашої дитини.

Як думаєш, що буде, якщо …..?

Як нам це з’ясувати?

Про що ти думаєш?

Яке у тебе найприємніший спогад за день?

Як думаєш, яке “воно” на смак?

Як свистіти в травинку.

Як тасувати карти, зробити віяло / будиночок.

Як різати їжу.

Як складати білизну.

Як шукати інформацію, коли ви не знаєте відповіді.

Прихильність до вашої дружини / чоловіка.

Що піклуватися про себе, доглядати за собою дуже важливо.

Щоб подивитися на птахів.

Щоб ваша дитина допомогла вам готувати.

Ходити в якісь місця разом.

Борсатися разом у болоті.

Щоб виконувати завдання в темпі вашої дитини.

Щоб просто посидіти з вашою дитиною, поки вона бавиться.

Покладіть шоколад у млинці.

Викладіть їжу або закуску в формі “смайлика”.

Зробіть якісь звукові ефекти, коли допомагаєте їй щось робити.

Бавтеся з нею на підлозі.

Ваші думки про те, як мало би бути.

Вашу потребу бути правим.

Посміхайтеся, коли ваша дитина заходить в кімнату.

Відповідайте взаємністю, коли ваша дитина до вас торкається.

Налаштуйте контакт, перш ніж щось говорити (виправляти), щоб ваша дитина дійсно вас почула.

Давайте вашій дитині можливість впоратися зі своїм невдоволенням (гнівом, злістю), перш ніж надати йому допомогу.

Робіть ванну в кінці довгого дня.

Виберіть саме ваш улюблений спосіб бути добрим до вашої дитини.



10 порад про те, як не загубитись у великому місті


Багато хто рано чи пізно стикається з проблемою великого міста. Багато можливостей і варіантів, ти не знаєш, куди себе діти, а коли визначаєшся, то бачиш, що без досвіду і необхідних знань нічого не вийде. Але у нас є кілька порад, які обов’язково вам допоможуть.


1. Завжди вірте в себе. Так, це найголовніше. Якщо ми не маємо нічого, але у нас є віра в себе, то ми будемо робити все для того, щоб здійснити задумане. Головне — не логіка, а сила внутрішнього переконання. Не варто лякатись, коли життя підкидає вам випробування. Це чудовий шанс перевірити себе на міцність і стійкість.


2. Прагніть неможливого. Кожен розуміє абсурдність такого сполучення слів. Але якщо ми ставитимемо перед собою саме такі цілі, то впевнено зробимо чималий крок до успіху. А щоб втілити надзвичайні цілі в життя, нам потрібні надзвичайні зусилля.


3. Творіть. Маєте таланти чи взагалі якісь здібності? Не зупиняйтесь і розвивайте їх! Творчість можна проявити у всьому і кожен це може, прочитайте ще раз пораду №1 ;). І насамперед це має приносити задоволення, але й не відвертайтесь від критики. Якщо ж зможете оцінювати критично себе та бачити свої помилки – це вірний шлях до вдосконалення. Чужа критика це теж добре, але не у всіх випадках в жертву варто приносити свою унікальність.


4. Не бійтесь робити помилки. Люди багато чому вчаться на помилках і набувають цінного досвіду. Всі проходять через таке. Ну але якщо маєте улюблені граблі, то задумайтесь, чи не пора їх замінити? Коловорот помилок в природі – це вже не досвід, а болісна звичка.


5. Працюйте над собою. Адже немає меж досконалості. Ні в якому разі не потрібно обмежувати себе певними рамками, ви можете набагато більше, ніж думаєте. Це, звісно, потребує значних зусиль, але повірте, воно того варте.


6. Будьте яскравими. Яскравість – це не обов’язково кольори на одязі, а вміння зробити свою особистість такою. Випромінюйте всі кольори веселки, тягніть все можливе від життя, насолоджуйтесь ним, приносьте в світ більше добра і веселощів. Творіть щастя.


7. Імпровізуйте. Для цього час і місце будуть завжди, тільки дайте волю своїй фантазії. Набридло робити щось за шаблоном? Чому б не дати своїй фантазії погуляти? Поєднуйте знання з різних сфер, це дозволяє зробити щось справді видатне.


8. Не бійтесь ризикувати. Навіть якщо цей ризик невиправданий. Ризикуючи, Ви перевіряєте свою інтуїцію, а це тільки на краще. Якщо вам бракує гостроти відчуттів, відпустіть кермо ;)


9. Читайте книги. Попри догляд за своїм зовнішнім виглядом і формами не треба забувати про свій мозок. Тільки не зациклюйтесь на якійсь одній темі, знання з однієї сфери можна креативно використати в іншій. Кожна нова книга це нові можливості. Головне не тратьте час на те, що вам нецікаво.


10. Посміхайтесь. Від посмішки стає всім тепліше й приємніше. Немає некрасивих посмішок. Є тільки люди, які бояться посміхнутись оточуючим.






Альберт Ейнштейн – один з найвідоміших особистостей історії, і хто зна, як би розвивались події далі, якби він не створив свою знамениту теорію ймовірностей. Проте сьогодні мова піде зовсім не про фізику і не про біографію Ейнштейна, а про його підхід до життя. Достатньо взяти до уваги кілька його цитат, і вже на основі цього можна вибудувати досить вдалу концепцію успіху, який супроводжував вченого до самого кінця.


1) Тримайте ваш розум відкритим


«Єдине, що заважає моєму подальшому навчанню – це моя освіта»


Іноді, для того, щоб продовжувати поглинати нові знання і рухатися вперед, потрібно нарешті залишити багаж зі свого минулого. Якісь знання залишаються цінними, а якісь вже давно застаріли, але ми як і раніше за них чіпляємося. Саме вони і заважають нам навчатися новим навичкам. Світ не стоїть на місці. Якби люди не вміли позбавлятися від такого багажу, ми б і раніше вважали, що Земля пласка і тримається на трьох китах і черепасі.


2) Залишайтеся цікавими


«У мене немає ніяких особливих талантів. Я просто шалено цікавий»


Деякі люди переростають дитячий вік і після цього вважають, що неввічливо задавати багато питань. А деяким вдається зберегти це цінне поєднання цікавості й дитячої безпосередності протягом усього життя. Так, деякі мудрі люди люблять говорити, що цікавість згубила кішку. Але деяким кішкам вона врятувала життя.


Мені завжди здавалося, що цікавість можна порівняти з яскравими хустинками в зв’язці, які ви починаєте витягати з капелюха фокусника. Спочатку здається, що він там один. Потім, коли ви його майже витягли, за ним показується другий, потім третій, і так далі! Вам цікаво, що ж буде далі, коли вони нарешті закінчаться?! Іноді здається, що ця зв’язка не має кінця. Так само і з питаннями – задаючи одне, ви знаходите на нього відповідь, яка, в свою чергу, тягне за собою ще більше питань. І ви ніколи не можете бути впевнені в тому, наскільки довгим буде цей ланцюжок, і до чого він у підсумку приведе.


3) Радійте помилкам


«Той, хто ніколи не помилявся, ніколи не пробував нічого нового»


Істина ця стара, як світ – на помилках вчаться. Найчастіше на своїх, вкрай рідко – на чужих. При всій своїй неприємності, помилки допомагають нам уникнути подібних ситуацій в майбутньому і дають нам необхідний досвід для продовження розпочатого шляху.


Визнання своїх помилок і їх переробка дається багатьом людям досить важко і болісно. Але саме це дозволяє нам визначити те, наскільки правильним є обраний нами напрямок. Зрештою, завдяки помилкам було створено безліч геніальних і смачних речей, починаючи від булочок з родзинками і завершуючи новими хімічними сполуками.


4) Змініть своє ставлення, і ви зміните своє життя


«Ми не можемо вирішити проблеми, використовуючи той же тип мислення, який ми використовували, коли їх творили»


Для того, щоб знайти вихід із ситуації, потрібно подивитися на неї з іншого боку. «З іншого» – означає «з чужого». З чужої позиції, під іншим кутом – вибирайте, що більше підходить. Іноді ми отримуємо правильну відповідь від тих людей, від яких її найменше очікували. І все тому, що їх хід мислення відрізняється від нашого, і вони можуть помітити те, що знаходиться в зоні нашої «сліпої плями».


Те саме стосується і ставлення до ситуації, яку змінити не можна. Або до яких-небудь минулих подій. Фізично ми вже нічого не можемо змінити, зате ми можемо змінити своє ставлення до цього. Коли ми змінюємо своє ставлення до навколишнього світу, світ відгукується і переглядає своє ставлення до нас;)


5) Ризикуйте


«Здоровий глузд – це зібрання забобонів, отриманих до вісімнадцяти років»


Це зовсім не означає, що потрібно кидатися в усі авантюри стрімголов. Здоровий глузд – це ліки, які корисні в помірних дозах. А іноді він є тюремником для геніальних ідей, які можуть круто змінити наше життя на краще. Тому що часом навіть божевільні ідеї та вчинки виявляються найбільш правильними.


6) Завжди викладайтеся на повну


«Ви повинні вивчити правила гри. А потім ви повинні грати краще, ніж будь-хто інший»


Для того, щоб досягти успіху, потрібно докладати всіх своїх зусиль. І навіть досягнення бажаного результату ні в якому разі не означає, що ми можемо скласти ручки і спочивати на лаврах. Тому що якщо ми це зробимо, рано чи пізно хтось інший зіштовхне нас з цієї вершини. І для того, щоб постійно перебувати на гребені хвилі, ми повинні відточувати свої навички, поки вони не стануть досконалими. І навіть це не дає нам права зупинятися. Тому що цей божевільний світ ніколи не стоїть на місці, і в ньому можуть змінюватися навіть закони фізики, які раніше здавалися непохитними.


7) Живіть моментом


«Я ніколи не думаю про майбутнє – воно настає достатньо швидко»


Наявність цілей та усвідомлення того, де ви хочете бути фізично, психічно та фінансово, є дуже важливим. Правильно обрана мета, як дорожній знак, вказує нам, куди йти далі, і допомагає залишатися зосередженими. Проте варто відрізняти плани на майбутнє та стурбованість з приводу того, що може чи не може статися через 5-10 років.


8 ) Створюйте цінність


«Прагніть скоріше не успіху, а цінностей»


Коли мова йде про досягнення успіху, то є два варіанти розвитку подій: або ви концентруєтесь на тому, чого ви хочете від життя та від оточуючих, або на створенні того, що змінить життя інших та підвищить цінність навколишнього світу. Ви можете досягнути успіху і в першому випадку, проте в другому випадку ви справді будете успішною людиною, яка змінила щось у світі.


9) Зосередьтесь на головному


«Не все, що рахується, можна підрахувати, і не все, що можна підрахувати, рахується»


Ця фраза і досі висить у вигляді таблички в кабінеті Ейнштейна в Прінстонському університеті в якості нагадування про те, що справді важливо у нашому житті. Для Альберта таких речей було всього дві – любов та щастя.

http://inspired.com.ua/people/einstein-success-lessons/#more-10698





5 прийомів для розвитку креативності


Ми часто говоримо про творчі здібності як про рису характеру або вроджену здатність. В інших випадках ми обговорюємо якесь «вивільнення» за допомогою різкої зміни стилю життя: на зразок навколосвітніх подорожей або залишення набридлої роботи. Звичайно, іноді, щоб пробудити бажання творити, дійсно потрібні істотні зміни. Але інколи досить просто придумати новий напрямок у маркетингу, розумний додаток до вашої лінійки продуктів або зробити креативний завершальний слайд для великої презентації.


Технічний директор і засновник компанії WordStream Ларрі КімLarry Kim ) вважає, що маніпуляції для підвищення креативності не обов’язково повинні бути настільки радикальними. Іноді десяти хвилин достатньо для того, щоб підстьобнути мозок і значно підвищити ймовірність прориву. Видання Inc. публікує його поради.


1. Малюйте каракулі (doodling)


Згідно з дослідженням, малювання допомагає зосереджуватися, вчитися і запам’ятовувати. Тому відкиньте спогади про похмуру вчительку з малювання і дайте собі повну свободу дій — малюйте, що завгодно.


Санні Браун (Sunni Brown), автор книги “Дудлінг-революція” (The Doodle Revolution), зазначає, що всі найбільші мислителі — від Генрі Форда до Стіва Джобса — малювали каракулі, щоб підстьобнути творчий порив.


2. Зробіть паузу і рухайтесь


Якщо мозковий штурм завів вас у непродуктивний глухий кут, сходіть всім колективом у парк або кафе. Фізично пересуваючи своє тіло, ви дивитеся на проект буквально з різних перспектив. Було доведено, що рух позитивно впливає на творче мислення. Якщо ви все ще сумніваєтеся, ознайомтесь з науковим поясненням.


3. Зверніться до своєї внутрішньої дитини


Багато креативних дизайн-агентств дозволяють своїм співробітникам тримати на столах іграшки: від конструкторівLego і Lincoln Logs до пластиліну і паперу для орігамі. Чому? На противагу друкуванню на клавіатурі, якщо робити щось своїми руками, то можна відчути позитивний творчий поштовх, який так потрібен. Так що сходіть в обід до магазину іграшок і експерементуйте.


4. Спробуйте тест 30 Circles


Ця ідея прийшла з виступу дизайнера Тіма Брауна (Tim Brown) на конференції TED. Як це працює?


Візьміть аркуш паперу і намалюйте 30 кіл. Тепер, у вас є одна хвилина, щоб перетворити ці кола в предмети. Наприклад, один може стати сонцем, інший — глобусом. Скільки ви зможете намалювати за одну хвилину?


Більшості дорослих важко розмалювати всі 30, в основному, через звичку постійно себе поправляти (діти, в цілому, справляються з усіма 30-ма колами без будь-яких проблем). Цей тест — відмінне нагадування про те, що поспішна критика — відмінний спосіб погубити творчість.

Немає коментарів:

Дописати коментар